Duplex Penthouse Loft

residential interior and terrace renovation

 

 
 

summary
This 3,500 square foot loft residence occupies the 12th and 13th floor of a former warehouse which was renovated to become the home for a young family and a flexible space for entertaining, philanthropy, and exhibiting the client’s growing art collection.

The first floor plan was designed for flexibility so spaces can be expanded to fit social events, opened to suit various practical functions, and contracted for intimate family gatherings. Two densely programmed multi-purpose walls clad in rift American Walnut serve as the ordering devices on this floor. The first wall divides the foyer from living room and kitchen space. It houses appliances, plumbing fixtures and foyer storage. The second wall divides the living room from a flexible guest bedroom area. This wall contains a home-office and guest bedroom storage.

 

 
 

project
residential renovation

client
private

location
New York, NY

project square footage
4,000 sf

scope of services
• planning
• design
• construction

completion
2002

photography
Peter Aaron, ESTO

 

see also:

lofts