Jane Street Duplex

residential interior renovation

 

 
 

This 2,150 square foot triplex residence occupies the top floors and roof of a postwar apartment building located on a quiet West Village street. It was renovated to become the home for a young fashion designer with whom we have completed previous projects.

The renovated space provides a warm refuge with a sensuous palette of contrasting materials that include white lacquer, reclaimed teak, black tinted concrete and cold-rolled steel. A sculptural wood and steel stair connects the lower floors in a relocated stair opening that floods the lower floor with natural light. The public and private spaces of the apartment were inverted to balance a disproportionately grand second floor.

 
 

project residential interior renovation location New York, NY size 2,150sf client private scope of services planning, design, construction completion 2007 photography Bjorg Magnea

 

see also:

Chelsea Penthouse

Chelsea Pied-à-terre

Duplex Penthouse Loft